لیست اختراعات ساسان ميرزاخانلوئي
اختراع مذكور فرمولاسيون يك كرم حاوي عصاره گياه اكيناسه (سرخارگل) است. اكيناسه گياهي است كه به تازگي وارد ايران شده است و اثرات باليني از قبيل خواص ايمونولوژيكي و ترميم كنندگي زخم بالايي دارد. استفاده از اين گياه در محصولات دارويي و نوشيدني¬ها به شدت رو به افزايش است. به علت خواص اثر بخشي و ترميم¬كنندگي آن، استفاده از عصاره¬ي هيدروالكلي اين گياه در كرم¬هاي پوستي مي¬تواند خواص درماني آن بر روي پوست را شدت ببخشد. در اين اختراع عصاره هيدروالكلي گياه اكيناسه با استفاده از يك فرمولاسيون مناسب، در ساخت كرم مرطوب كننده و ترميم كننده استفاده شده است.
اختراع مذكور فرمولاسيوني از يك آفت كش امولسيون غليظ شده است كه مواد موثره ي آن را عصاره ي چندين گياه دارويي و بومي ايران و يك روغن گياهي است. گياهان مورد نظر بومي ايران بوده و به علت خواص حشره كشي و آفت كشي بالايي كه دارند هيچ گاه مورد هجوم آفات قرار نمي گيرند و اغلب نيز سبز هستند. عصاره هاي استخراج شده توسط چند امولسفاير مناسب در يك حلال آلي حل شده و سپس به صورت امولسيون غليظ شده مورد استفاده قرار مي گيرد. امولسيون مذكور با نسبت هاي مختلف با آب مخلوط شده و بر روي گياهان اسپري مي گردد.
بيماري كنه زنبور عسل، يكي از آفت¬هايي است كه باعث مرگ شفيره¬هاي زنبور عسل شده و از طرفي زنبورهاي بالغ را ضعيف كرده و مقدار توليد عسل را به شدت پايين مي¬آورد. براي درمان اين عارضه اغلب از داروهاي شيميايي استفاده مي شود كه بر سلامتي زنبورها اثر مخرب داشته و از طرف ديگر باعث آلوده شدن عسل به مواد شيميايي مي گردد. اخيرا از داروهاي با منشاء گياهي براي درمان اين پارازيت ها استفاده شده است كه تا حدودي مفيد بوده اند. داروهاي گياهي توليدي بر اساس استفاده از مواد موثره¬ي گياهان نعناء و آويشن مي باشند. ايراد اين محصولات توليد شده شكل دارويي انها است. اين محصولات در شكلهاي مايع اسپري شونده و خمير هستند كه هر دو مي توانند بر روي طعم عسل و سلامتي زنبورها موثر باشند. براي حل اين مشكل، ما با استفاده از فناوري نانو، مواد موثره ي گياهي را در ساختارهاي نانوالياف محبوس كرده اينم. به نحوي كه ساختار نانوليفي ساخته ايم كه با سرعت كنترل شده مواد موثره ي گياهي را به محيط رها مي نمايد. از طرفي چون ساختار توليد شده در مقياس نانو است، مساحت سطح بسيار زيادي داشته و رهاسازي ماده موثره گياهي كارايي بسيار بالايي دارد. نانوالياف مذكور به شكل يك بستر بوده و به راحتي مي توان آن را در نقاط خاصي از كندو قرار داده تا با تماس زنبورها به آن باعث از بين رفت كنه ها گردد.
اين اختراع در دسته فرآوري مواد اوليه دارويي قرار مي گيرد. مواد اوليه گياهي يكي از منابع سالم و قابل توليد براي داروها مي باشند. آلوئه ورا گياهي است كه خواص باليني بسياري را به آن نسبت مي¬دهند، به همين دليل مواد موثره¬ي اين گياه كاربردهاي فراواني در محصولات دارويي و آرايشي-بهداشتي يافته است. ماده¬ي فعال موجود در اين گياه در ساختار ژل آن قرار داشته و با انجام يك دسته فرايندهاي فيزيكي و شيميايي مي¬توان اين تركيبات را استخراج كرد. اختراع حاضر در واقع مشتمل بر فرايندهاي شستشو، فيله كردن، خرد كردن ژل آلوئه ورا، همگن سازي آن، جداسازي پالپ از ژل، تغليظ ژل و در نهايت خشك كردن آن توسط دستگاه خشك كن پاششي است. تمامي محصولات توليد شده در اين فرايندها قابل استفاده در صنايع دارويي، غذايي و آرايشي-بهداشتي مي¬باشند. مشكل اصلي در فرآوري صنعتي آلوئه ورا تخريب سريع و سخت بودن فرايند به علت ويسكوزيته بالاي ژل است. در طرح ارائه شده با استفاده از تيمارهاي شيميايي توسط انتي اكسيدان¬ها (ويتامين ث) از تخريب ژل جلوگيري شده و با استفاده از دستگاه-هاي طراحي شده در اين خط بر مشكلات فيزيكي ناشي از طبيعت ژل آلوئه ورا غلبه شده است.
در فرآوري ژل آلوئه ورا در مقياس صنعتي در مراحلي نياز است كه ژل به ميزان 10 و 40 برابر تغليظ گردد. براي تغليظ ژل آلوئه ورا روشهاي مختلفي موجود است. يكي از اين روشها استفاده از فرايندهاي غشايي است. استفاده از غشاء هاي اسمز معكوس روشي سالم و كارا براي تغليظ مواد زيستي است. در اين اختراع از سامانه اي غشايي استفاده شده است كه تحت فشار بالا ژل آلوئه ورا را تغليظ كرده و آب آن را تا مقادير 10 برابر و 40 برابر مي گيرد. اين دستگاه داراي 2 پمپ است كه پمپ اول ژل را از درون يك غشاء ميكروفيلتري عبور داده و ژل را آماده ورود به غشاء مي نمايد. پمپ دوم با ايجاد فشار 15 بار ژل را به درون سامانه غشاء پمپاژ مي كند. ژل تحت تاثير فشار بالا آب خود را از دست مي دهد و تغليظ مي گردد.
موارد یافت شده: 5